Grahamstown changes everything...

 

Så var en femdagers intens festivalopplevelse over, og 40 slitne Waterfordstudenter må nå tilbake til den krevende hverdagen i Swaziland. Fem dager med kulturopplevelser, festligheter og skikkelig festivalstemning er dessverre over, men det viste seg å bli en fantastisk opplevelse! Uka i Sør-Afrika var klart et høydepunkt denne termin, og det skal bli vanskelig å gå tilbake til skolebenken etter en slik opplevelse?

Live og jeg hadde bestemt oss for å følge et stramt budsjett gjennom hele uka, der vi levde på en kjempestor frokost(som var med i beløpet vi betalte for turen), en banan eller snackbar til lunsj og boksemat til middag. Det funket veldig bra, så da hadde vi penger til billetter og andre festligheter i stedet. Uka fløy forbi der dagene gikk til show (ikke så mange for Live og meg) og soving, og nettene/de tidlige morgentimer ble brukt ute i festlig selskap. Før vi dro hadde vi hørt en myte fra årene før som sa at alt forandrer seg etter Grahamstown. 2011 viste seg å ikke være et unntak, der det har skjedd mange forandringer innad i gruppa som dro. Ikke bare fysiske forandringer har tatt plass, men også psykiske. Tatoveringer har blitt tatt, hår har forsvunnet/barbert bort og folk har fått nye piercinger. Vennskap har blitt knyttet, konfrontasjoner har tatt plass, nye opplevelser av alle slag har funnet sted, kjærlighet har blusset, kjærlighet har blitt tapt og folk har innsett selvfølgeligheter. Nå gjenstår det å se i tiden som kommer hva som skjer videre, der den harde hverdagen kommer og tar oss. Alle lærerne mine har gitt meg masse å gjøre, og jeg aner ikke hvor jeg skal begynne.. Den siste måneden før jeg drar hjem kommer til å bli veldig tøff akademisk sett, og forhåpentligvis blir det plass til litt søvn imellom jobbinga?

Én kommentar

Mamma Siv

07.jul.2011 kl.15:11

Høres ut til å være litt av en festival. Bra med litt akademia nå.

Skriv en ny kommentar

Jenny Hovland Johanson

Jenny Hovland Johanson

18, Halden

I januar 2011 reiser jeg til Swaziland i sørlige Afrika for å gå på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i to år. Denne bloggen skal handle om livet mitt før jeg drar, og hvordan livet er på skole i Swaziland når den tid kommer.

Kategorier

Arkiv

hits